Бивш директор на Google продава акции за 1.5 милиарда долара

Сделките на така наречените “инсайдъри” винаги повишават вниманието на инвеститорите. Поредната такава операция предстои при акциите на технологичния гигант GOOGLE, където бившия изпълнителен директор Ерик Шмид смята да продаде 2,4 милиона акции. Предвижда се операцията да премине на части през годината, като при сегашни цени ще му донесе 1,45 милиарда долара. За сравнение средно дневният обем на сделки с компанията е 2,91 милиона акции.

През последната година акциите се търгуваха в диапазона 473-670$. Като върхът беше достигнат през Декември. След 19 Януари бяхме свидетели на рязък спад, след данните за последното тримесечие, когато акциите спаднаха до 565$. Като цяло отчетът не беше лош, но остана под очакванията на пазара. Приходите продължават да се покачват със стабилни 29,1% на годишна база, или до 37,86 милиарда долара за 2011г. По-бавен е темпът на покачване на печалбата до 6,6%, което по сегашни цени от 605$ на акция отговаря на P/E от 20,37.

Същевременно китайският им конкурент Baidu продължава стремителния си ръст, като само за Q4 приходите са 710 милиона долара, или растеж от 80% на годишна база. Очертава се сериозна битка, предвид мащабните планове за разрастване на китайската компания. Като цяло е от голяма важност задържането и завземането на пазарен дял, заради очакванията приходите в сектора да продължат да растат с високи темпове. Големият залог предполага и висока волатилност при всяка новина.

От техническа гледна точка важна е 100-дневната пълзяща средна, като линията на няколко пъти се оказва ключова подкрепа или съпротива. Отново наближаваме 100 дневния MA (в момента при 597$) , което предполага силно отблъскване в едната или другата посока. Съответно можем да се възползваме, като поставим сравнително близък стоп.

 

Публикувано на Форекс и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s