Австралия вероятно ще остави непроменен ОЛП на 4.25%

Излязлата днес стенограма от последното заседание на Австралийската централна банка (RBA) понижи очакванията за сваляне на лихвата. Понастоящем вероятността за сваляне на ОЛП на следващото заседание (6 март) се оценява на 32%, според Credit Suisee Group. Припомняме, че преди последното заседание вероятността за сваляне на базовия лихвен процент беше 80%, но изненадващо RBA я остави на 4,25%.

По-важните моменти от стенограмата са виждането, че може да се облекчи паричната политика, ако е необходимо. Падат прогнозите за растежа и инфлацията, като новите годишни разчети са за 3% инфлация и 3,5% растеж, спрямо предишните от 3,25% инфлация и 4% растеж. Отбелязва се, че предишното сваляне на лихвата е довело до реално намаляване на банковите лихви. Глобалното икономическо и финансово развитие е било малко по-добро през Януари, особено на фона на големите страхове от Декември.

Анализите сочат, че силната валута наранява пазара на труда, но стокообмена с основния търговски партньор Китай продължава да е на високи нива. В резултат ОЛП може да се задържи и по дълго време,  докато икономическите показатели остават около средните си стойности.

AUD графика

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s