Паунда спада след публикуването на стенограмата от срещата по паричната политика на АЦБ

Излезлият днес документ на Английската централна банка –  “Минути от срещата на комисията за парична политика” доведе до спад за паунда, след като 2-ма от членовете са искали “Количествените улеснения” да бъдат вдигнати с повече от гласуваните 50 милиарда паунда. Относно размера на ОЛП всичките девет члена са гласували за запазване на размера. Понастоящем размера на “QE” e 325 милиарда паунда, а ОЛП е 0,50%.UK Bank of England Official Bank Rate

Излизащият 13 дена след месечната среща документ, често е причина за повишена волатилност, при това не само след публикуването му, но и 1-2 дена преди това.

Документът е един най-важните от периодично излизащите през месеца. По същество представлява 10-12 страници, в които комисията е разгледала паричната си политика на база на икономическите показатели и прогнози, като завършева с гласуване на 9-мата членове. Повечето инвеститори виждат само публикуваните резултати от гласуването, като последните данни са във форамта 0-0-9, което означава че няма гласували за вдигане на ОЛП, няма гласували за сваляне ОЛП и 9-ма членове са гласували за запазване на ставката. В последните месеци по-голям интерес предизвиква гласуването за размера на количстевните улеснения.

Не рядко се случва в първите минути пазара да тръгне в една посока, а в последствите да се обърне. Причината за това е, че изводите от гласуването (0-0-9) може да се променят след внимателния прочит на въпросните 10-на страници.

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s