Разкъсват Гърция

Орязване на заплатите за служителите в публичния сектор ще влязат със задна дата, от Ноември 2011. Очаквания резултат: около 64 000 души ще работят без заплата този месец, някои дори ще трябва да връщат пари.

 „В следващите 7 дни в Гърция трябва да бъдат намалени разходите за лекарства с 1.1 млрд. евро, да се приключат 75 големи одита и 225 ДДС проверки на големите данъкоплатци, както и да се либерализират т.нар. затворени професии като шофьори на таксита и тежкотоварни камиони, аптекари, адвокати, фризьори или екскурзоводи. Подобен метод бе използван през последното десетилетие и за държави след военен конфликт като Ирак и Афганистан.” Дневник, „Гърция минава на директно управление от кредиторите си”

Полезно обобщение в цифри, колко ще струват мерките, които целят да спасят Гърция са направили от Financial Times. За 2011 г. се пада по 5 600 € на всяко домакинство!

Това са жестоки мерки, поставени за непостижими срокове. За няколко месеца очакват от Гърция да въведе реформи, каквито те не са правили от години. 7 дни! Гърция е зрелище на гладиаторска арена. Да живее или да умре?

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s