Най-важното от срещата на G-20

Този уикенд се проведе регулярната среща на лидерите от Г-20 в Мексико. Най-важните точки в публикуваното след срещата изявление бяха:

– Още през Март страните от Еврозоната ще оценят наличните спасителни фондове и ще решат с каква сума  да бъдат увеличени .

– Обсъждат се варианти да бъдат набрани допълнителни средства през Международния Валутен Фонд (МВФ). Припомняме, че участието на МВФ във втория спасителен пакет бе изключително скромно – 23 от общо 130 милиарда Евро.

– Представители на МВФ от своя страна коментираха, че Г-20 си е поставила за цел изграждането на „защитна стена” от общо 2 трилиона Евро. Тази сума ще се състои от европейските временни и постоянни спасителни фондове, съществуващите ресурси на МВФ, както и 600 милиарда в допълните заеми.

– Очакванията за икономически ръст са умерени, рисковете все още са големи.

– Цените на петрола са твърде високи, приветства се отговорността, която страните- производители поемат да осигурят адекватно предлагане.

Новината, че групата на 20-те най-големи икономики твърдо възнамерява да увеличи спасителните фондове се тълкува по-скоро като негативна. Азиатската сесия приключи несигурно, като Nikkei и Shanghai добавиха по близо 0,5%, но Австралийската и корейски борси завършиха на червена територия. Европейските борси започват със спад, Еврото също поевтинява.

Реклами
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s