Събитията днес, с висока степен на риск

Независимо от стратегията, която използваме в търговията и това дали наблягаме повече на техническия или на фундаменталния анализ, днес има няколко събития, носещи висока степен на риск, които трябва да следим отблизо. Ето ги и тях:

–         На първо място, разбира се,  операцията по дългосрочно рефинансиране на ЕЦБ (LTRO). В един от предните постове обсъждахме възможните сценарии. Лично според мен има по-голяма вероятност размерът и участието в операцията  да не  успеят да изненадат положително, което да доведе до бягство от риск. Час на обявяване на резултатите: около 12:15.

–         На второ място се нарежда изявлението на  Бен Бернанке пред ФЕД. Тук инвеститорите ще следят дума по дума изявлението и  намек за трета част на програмата за количествени улеснения ще  предизвика резки колебания. Час на изявлението : 17:00.

–         „Международната асоциация за  суапове и деривати” (International Swaps and Derivatives Association ISDA) ще потвърди дали приема за разглеждане въпроса за „кредитно събитие” в Гърция, което на практика означава обявяването на несъстоятелност на държавата и ще активира застраховките на кредитори (CDS). Кредитното събитие няма да бъде обявено днес, а само дали въпросът ще бъде разглеждан. Час: ок. 19:00.

–         Финландското правителство ще гласува днес спасителния план на Гърция. Очаква се той да бъде приет, но нека не забравяме, че именно Финландия почти блокира спасителния пакет на Португалия миналата година.

Успех на всички днес!

Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s