Alcoa Inc. отчете изненадващ ръст в печалбите*

Късно снощи, третият по големина производител на алуминий в света –  Alcoa Inc., публикува финансовият си отчет за първото тримесечие на тази година. Според обявените данни печалбите на компанията са отчели ръст от 2.4 % спрямо последното тримесечие на 2011 г., достигайки $94 млн. или 9 цента на акция. След края на търговската сесия пазарната капитализация на компанията нарасна с 5.36%.

Общата възвръщаемост на Alcoa Inc. се е повишила с 0.8%, до $6.01 млрд. на годишна база, докато анализатори са прогнозирали спад до $5.77 млрд., спрямо $5.96 млрд. за изминалия период.

От началото на тази година до момента, доставките на алуминиеви продукти са скочили със средно 9.3%. Компанията заяви, че приходите от търговски превози са нараснали с 32%, от поръчки в авио-индустрията – с 15%, а от поръчки в автомобилния сектор – със 7%. Същия показател сочи спад в сферата на индустриалното производство и строителството от съответно -15% и 5%. От Alcoa прогнозират ръст от 7% в глобалното търсене на алуминий през тази година.

Напомняме, че през първата половина от 2011 г. печалбите на компанията растяха благодарение на засилено търсене от страна на автомобилната и авио-индустрията, както и на държави от развиващите се пазари.

*Статията е съставена въз основа на следните източници:

http://www.marketwatch.com

Source: Bloomberg

Реклами
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s