Австралийският долар се покачва до горната граница на ценовия канал след отлични данни за заетостта в страната

Развитието на прогнозата ни от миналата седмица, когато очаквахме понижение на австралийския долар до зоната 1.0190 – 1.0230, се оказа благоприятно, като цената спадна до горния край на целта ни. В следващите няколко дни двойката консолидира, отблъсквайки се от подкрепата при 1.0225. След обявените в малките часове на днешния ден данни за новооткрити работни места в страната високодоходната валута стана обект на масирани покупки. Според австралийското бюро по статистика местната икономика е добавила 44 000 работни места през март, а безработицата се е запазила на ниво от 5.2%. Пазарната реакция на валутните пазари бе почти моментална, като в рамките на 1 минута AUD/USD поскъпна с над 50 пипса.

Към момента двойката се разменя при курс около 1.0370, намирайки съпротива в горната линия на ценовия канал, формиран от края на февруари на 4-часова графика. Допълнителна съпротива оказва и 23.6 Фибо нивото при 1.0392 – корекция на спада от 1.0856 до 1.0249. Стохастичният осцилатор също се намира в зоната на свръхпокупки, което предполага спадане на цената обратно в низходящия ценови канал.

Като алтернативен сценарии следва да следим за траен пробив на цената над горната тренд линия. Подобно развитие би отвело двойката AUD/USD към 38.2% и 50% корекциите по Фибоначи, намиращи се съответно при 1.0481 и 1.0553. На приложените по долу графики ви предлагаме съпоставка между прогнозата ни от изминалата седмица и настоящата техническа картина.

Image

Image

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s