Основните двигатели на волатилност през тази седмица

Сред по-важните събития тази седмица се открояват решението на FOMC относно лихвените нива и предварителния БВП на САЩ за първото тримесечие.

Не се очаква лихвените нива да бъдат променени, но представителите на ФЕД вероятно ще дадат насоки за очакванията си за бъдещите икономически условия и съответно бъдещия ход на лихвите. Също така разочароващите данни за пазара на труда от миналата седмица могат да предизвикат нова вълна от спекулации за QE 3.Това ще постави долара под натиск преди пресконференцията в сряда и ако на нея Бернанке не даде сигнал  за допълнителни стимули търсенето на „зелените пари” отново ще се повиши.

Очакванията са предварителния БВП на САЩ за първото тримесечие  да отбележе ръст от 2,5%. Ръста на фондовите пазари и положителните  корпоративни отчети подкрепят подобна оптимистична прогноза. От друга страна повечето молби за помощи при безработица и незадоволителния ръст на новосъздадените работни места сочи, че щатската икономика може би не е нараснала с желаните темпове. Разочароващи данни в петък биха могли да имат силен негативен ефект върху долара.

Реклами
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s