Ще продължи ли понижението в цената на петрола?

След започналите в средата на седмицата масивни разпродажби при петрола, цената се насочи надолу, за да тества месечното дъно от април – $101.21 за барел, като това е и най-ниската регистрирана стойност от края на февруари насам.

Фючърсите върху суров петрол с доставка през юни на Нюйоркската стокова борса изгубиха около 4.3%, след провелата се вчера пресконференция на Европейската централна банка, където председателят – Марио Драги, заяви че изгледите пред икономиката на Еврозоната все още крият рискове за възстановяването.
Същевременно, допълнителен натиск оказаха слабите данни от САЩ, сочещи понижение на ръста в сферата на услугите. Според проучване на Bloomberg News, никак не е изключено цените на „черното злато” да продължат спада си, поради забавяне в икономическия ръст и потреблението в Щатите. Още повече, че обстановката около Иран се подобрява, след като стана ясно, че са възобновени мирните преговори за отказване на страната от ядрената й програма, а от Организацията на страните износителки на петрол, които отговарят за 40% от глобалните доставки, заявиха че няма недостиг в предлагането на суровината.

Към момента цената на суровия петрол пробива подкрепата при дъното от април, като достигна дневен минимум от $100.42 за барел. При задържане на стойностите при тези нива може да приемем пробива за успешен и да очакваме по-нататъшни понижения, въпреки противоречието на техническите индикатори, сочещи навлизане в свръхпродадената зона на пазара.

Source: MT4 Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Commodity Market и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Ще продължи ли понижението в цената на петрола?

  1. Hai каза:

    These pieces really set a standard in the inrsytdu.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s