Пазарите отразиха негативно новините от уикенда, еврото се отблъсква от ключова подкрепа

Американската сесия в петък, както и политическите новини от изминалия уикенд доведоха до сериозни изменения на пазарите. Фондовите пазари се оцветиха в червено в последния ден от изминалата седмица след незадоволителните данни от пазара на труда в САЩ. Новооткритите работни места се оказаха значително под очакванията и положиха началото на разпродажбите на акции и индекси. Бягството от риск бе подсилено и от предстоящите рискови събития през уикенда.

По време на азиатската сесия днес еврото бе подложено на допълнителни разпродажби, след като пазарите разтълкуваха отрицателно победата на Франсоа Оланд във Франция и слабите резултати на партиите, поддържащи рестриктивните мерки в Гърция. В резултат единната валута намери дъно при 1.2955, където минава 61.8% корекция по Фибоначи на покачването от 1.2626 до 1.3485. След старта на днешната европейска сесия еврото показва признаци на възстановяване, след като успя да се покачи до 1.3022. Съществува вероятност да бъде затворен „гапът“ от уикенда до 1.3088, ако приемем, че лошите новини вече са отразени в цената и пазарите ще се фокусират върху възстановяване от „негативния шок“. Бъдещият сценарий на развитие до голяма степен зависи и от нивото на затваряне днес и съответно оформилия се дневен кендъл.

Индексите в Европа също започнаха сесията със значителен гап спрямо петъчните нива. Немският DAX 30 отвори с близо 2% по-ниско при 6407, след което започна бързо да се възстановява, като в момента се разменя около 6470 пункта. 

Image

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Пазарите отразиха негативно новините от уикенда, еврото се отблъсква от ключова подкрепа

  1. Dimitar Ilchev каза:

    Здравейте по мое мнение е възможно да има корекция до 1,3120 (50% Фибо) след което спад под днешната ниска, после издигане до 1,3200 в рамките на 10-11 дни. След което старт на рали до 1,2620
    Д.Илчев

  2. Чавдар Ценев каза:

    Здравейте,
    Корекция до 1.3120 наистина е напълно вероятно с оглед на днешното възстановяване след дъното. Евентуална политическа криза в Гърция и затруднения при съставянето на правителство, което да подкрепи рестриктивните мерки, може да стимулира по-дълбок спад към цитираното от Вас дъно

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s