Австралия обяви бюджета за предстоящата фискална година

След като рано тази сутрин обяви търговски дефицит от 1.59 млрд. , правителството на Австралия публикува днес по-обяд (българско време) бюджета за фискалната 2012-2013 г. Финансовият министър на страната – Уейн Суон, заяви че ще бъдат съкратени разходите за отбрана, а увеличението на предвидените помощи за страни отвъд океана ще бъде отложено с една година.  Също така, правителството обеща да приключи идната фискална година с излишък, след като предишните четири завършиха с дефицит. Заложените в бюджетния план средства, ще бъдат насочени основно към подпомагане на семействата с ниски доходи, както и на бизнеси, които значително изостават спрямо добивните предприятия, отчитащи истински „бум“ насред нарастващото търсене на желязна руда.

Австралийският долар получи известна подкрепа след обявяване на новината, но въпреки това остава на негативна територия за деня. Вчера котировките на AUD/USD достигнаха дневно дъно при $1.0110 откъдето се отблъснаха, в близост до 76.4% Фибоначи корекцията на ръста от 15 декември 2011 г. до 8 февруари т.г. Напомняме, че резкия спад на австралийската валута започна през изминалата седмица, когато централната банка на страната понижи ОЛП с 0.5 пункта до 3.75%.

Към момента цената отново се насочва надолу, а по-солидна подкрепа може да очакваме около $1.0020, където е долната граница на заформилият се ценови канал, видим на приложената по-надолу графика. При преодоляване на тези стойности валутната двойка AUD/USD ще потърси следваща подкрепа при $0.9860 – дъно от декември м.г.

От друга страна, не е изключено и отблъскване от границата на ценовия канал, поради по-добрите фундаментални данни свързани с продажбите на дребно и разрешителните за строеж на месечна база, публикувани вчера. Стохастичният осцилатор се намира в зоната на свръхпродаденост, което допълнително индикира за възможност от обръщане на движението в положителна посока.

Source: MT4, Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s