Кои фактори могат да ни подскажат посоката на Еврото днес

Ръстът на EUR/USD от 1.2450 до 1.2620 както и този на другите кросове на единната валута през Азиатската сесия днес е по скоро тип „първо купувай, после задавай въпроси”. Дали ралито ще остане в сила в предстоящите Европейска и Щатска сесии най-силно зависи от следните фактори:

–         доходността по 10-годишните испански ДЦК. В края на деня вчера тя бе 6,94%. Спад под 6,3% днес ще сигнализира повишение на доверието след премахването на привилегията на ESM спрямо частните кредитори при отпускането на средства към банковия сектор. Доходността по италианските ДЦК също ще бъде от голямо значение.

–         DAX отваря с ръст от 150 пункта. Движението на европейските и по-късно през деня на щатските водещи индекси ще покаже дали пазарът е повярвал, че Европа е постигнала някакъв прогрес. Същото се отнася и за цената на индустриалните метали. Напр. ръст на медта над 1,5% ще е признак на силен оптимизъм.

–         Френският президент Оланд е дискутирал усилено със своите колеги по какъв начин да бъде понижена доходността по ДЦК на страните от периферията. Една от идеите е била европейските финансови фондове ESM и EFSF да абсорбират част облигациите при ръст на доходността над определени нива. При подобно решение възникват два основни проблема: Германия няма да се съгласи, и средствата във фондовете на този етап не са достатъчни.

–         Вчера вечерта Меркел е отказала коментар, като е запазила мълчание и днес след края на срещата. При това положение е възможно и най-малкия коментар на германско високопоставено лице да прекрати ралито.

–         61,8% Фибоначи корекцията на спада от 1.2745 до 1.2405 при EUR/USD, която се намира при 1.2615 играе ролята на силна съпротива.

Лично според мен пазарът бързо ще се завърне в реалността, където „една птичка пролет не прави“

 

 

 

 

Реклами
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s