„Уолстрийт“ в очакване на отчета на JP Morgan преди началото на американската сесия днес

Настъпи сезонът на отчетите, който в голяма степен ще формира настроенията на инвеститорите през следващия месец. Докладът за приходите на инвестиционната банка JP Morgan Chase & Co. през второто тримесечие ще бъде следен с голям интерес след като през месец май стана ясно, че корпорацията е претърпяла загуби в размер между 4 и 6 милиарда долара в следствие на погрешна стратегия за контролиране на риска. Загубатата е реализирана от лондонско подразделение на банката, което се специализира в хеджиране на риска от влошаващите се условия на кредитния пазар, а трейдърът, отговорен за загубата, носи прозвището „Лондонският кит“.

Президентът на JP Morgan Джейми Даймън на няколко пъти увери, че загубите са поносими и няма да навредят на дългосрочните печалби на банката. Според него печалбите за второто тримесечие, изключвайки непредвидените пасиви, ще са повече от солидни. Отчетът ще сложи край на спекулациите относно размера на отрицателния резултат, който е бил реализиран от лондонското подразделение, тъй като от мениджмънта на банката ще разкрият всички подробности, свързани със събитието.

Регулаторните органи в Щатите, както и в Обединеното кралство, също ще следят от близо резултатите от днешния следобед, тъй като е възможно на JP Morgan да бъдат наложени санцкии за нарушаване на изискванията за управление на банковия риск. Много вероятно е събитието да доведе до повишена пазарна волатилност в началните часове на американската сесия.

Припомняме, че нашите клиенти могат да търгуват както CFD на JP Morgan през нашия Meta Trader 4 терминал, така и реални акции на компанията през платформата Trader Workstation, а символът на инструмента на New York Stock Exchange е JPM.

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s