Валутният пазар е спокоен, но в очакване на изявлението на Бернанке в 17:00

Волатилността през първата половина на европейската сесия почти отсъства, основна причина за което са противоречивите очаквания към речта на президента на Фед днес следобед. Липсата на яснота дали Бернанке ще намекне за възобновяване на програмата за количествени улеснения още днес, или отново ще избегне конкретно обвързване, кара спекулантите да стоят настрани от пазара, докато не получат по-конкретна информация.

Същевременно данните за индекса на потребителските цени в Обединеното кралство отчетоха понижение до 2.4% при предварителна прогноза от 2.8%, което доведе до краткотрайно обезценяване на стерлинга до 1.5610, след което бързо се възстанови до 1.5630. Прилагаме и графика, отразяваща движението през последните дни на кредит спредовете между Британските и Щатските 10-годишни облигации.

Индексът на икономическия климат в Германия ZEW също разочарова с по-слаби от очакванията стойности. Анонсът успя да неутрализира възходящата тенденция на Eur/Usd от азиатската сесия, като към момента двойката гравитира около 1.2280.

Решението на Канадската централна банка в 16:00 часа също е от събитията, които могат да доведат до движения на пазара, въпреки че не се очаква промяна на лихвения процент. Фокусът на пазарните участници ще е по-скоро към реториката, използвана в изявлението на банката.

Source: Bloomberg

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s