Валутният пазар е спокоен, но в очакване на изявлението на Бернанке в 17:00

Волатилността през първата половина на европейската сесия почти отсъства, основна причина за което са противоречивите очаквания към речта на президента на Фед днес следобед. Липсата на яснота дали Бернанке ще намекне за възобновяване на програмата за количествени улеснения още днес, или отново ще избегне конкретно обвързване, кара спекулантите да стоят настрани от пазара, докато не получат по-конкретна информация.

Същевременно данните за индекса на потребителските цени в Обединеното кралство отчетоха понижение до 2.4% при предварителна прогноза от 2.8%, което доведе до краткотрайно обезценяване на стерлинга до 1.5610, след което бързо се възстанови до 1.5630. Прилагаме и графика, отразяваща движението през последните дни на кредит спредовете между Британските и Щатските 10-годишни облигации.

Индексът на икономическия климат в Германия ZEW също разочарова с по-слаби от очакванията стойности. Анонсът успя да неутрализира възходящата тенденция на Eur/Usd от азиатската сесия, като към момента двойката гравитира около 1.2280.

Решението на Канадската централна банка в 16:00 часа също е от събитията, които могат да доведат до движения на пазара, въпреки че не се очаква промяна на лихвения процент. Фокусът на пазарните участници ще е по-скоро към реториката, използвана в изявлението на банката.

Source: Bloomberg

Публикувано на Форекс и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s