Еврото пред ключова съпротива, за преодоляването на която, обаче, липсва фундаментален катализатор

В началото на днешната европейска сесия еврото на няколко пъти се доближи до нивото при 1.2442 (61.8% Фибо корекция на спада от 1.2690 до до 1.2042), което е и локален връх от понеделник, но за момента не успява да го преодолее. В края на изминалата седмица единната валута стана обект на масирани покупки, след като доклада за новооткритите работни места в САЩ изненада позитивно със стойност от 163 000.

Репликата на президента на ЕЦБ Драги, според когото “ не е разумно да се заемат къси позиции в еврото“ също допринесе за покачването на най-търгуваната валутна двойка. Според COT доклада за позиционирането на „умните пари“ от петък късите позиции в еврото отново са намалели, този път от 155.1K на 139K, което подкрепя сценария за ново възходящо движение.

Към момента EUR/USD се намира в горната част на ценовия канал, формиран през последните 2 седмици, като се нуждае от позитивна фундаментална новина, за да пробие над съпротивата при 1.2442. Настоящата седмица, обаче, е бедна на събития от еврозоната, поради което има малка вероятност от резки движения. Stochastic осцилатора се намира в зоната на свръхпокупки, докато RSI все още е далеч от екстремни стойности:

Source: MT4 Bulbrokers

 

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s