Великобритания даде слаби индикации за нови икономически стимули

Днес беше публикуван инфлационният отчет на Английската централна банка (АЦБ). От институцията заявиха, че се очаква плах икономически ръст на Острова тази година и изказаха мнение, че тежестта на европейската дългова криза може би е нанесла по-тежък „удар“ от считаното досега. Същевременно, прогнозите за инфлацията до края на 2012 г. бяха понижени.

Тези заключения бяха очаквани от пазарните участници, като множество от тях възприемаха схващането, че това ще отвори възможност за централната банка да увеличи размера на икономическите стимули в лицето на програмата за изкупуване на активи, която се свързва с вливане на парични средства в икономиката и влияе негативно върху стойността на националната валута.

Въпреки подходящите условия за провеждането на програмата, председателят на АЦБ – Мервин Кинг, заяви че евентуални мерки ще бъдат предприети само при нужда, като според него, за момента няма нужда от по-нататъшни действия. Също така, Кинг, обяви че ОЛП няма да бъде намалян.

Британският паунд започна деня с понижения, но изказванията дадоха силен тласък на стерлинга, довеждайки го до дневен връх при $1.5669.  Към момента, валутната двойка GBP/USD се намира в близост до 38.2% Фибоначи корекцията на ръста от 30.04 до 01.06, при 1.5662, като по-рано направи неуспешен опит за пробив във възходяща посока.

Source: MT4, Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s