Златото в тесен рейндж преди ежегодния симпозиум на ФЕД

Въпреки ръста си от изминалата седмица, златото изгуби инерция след намалялото търсене. Основна причина за този факт е увеличилия се до 1,7% ръст на БВП на САЩ за второто тримесечие спрямо прогнозни 1.5%. В допълнение според традиционното проучване на ФЕД, известно като „Бежовата книга”, американската икономика е нараснала задоволително през юли и началото на август.

Тези събития повишават вероятността да не станем свидетели на обявяването на нов кръг от количествени улеснения по време на речта на Бен Бернанке на ежегодния симпозиум в Jackson Hole.

Вероятно е златото да остане в тесен рейндж между $1650 и $1670 преди развръзката относно намеренията на ФЕД. Сентиментът на инвеститорите към момента е смесен, а търгуваните обеми остават ниски.

Към момента ценният метал среща подкрепа от 50-дневната пълзяща средна, както и 61.8% корекцията на Фибоначи при $1655.87. Липсата на намек за количествени улеснения в петък най-вероятно би довела до спад на котировките към следващите нива на подкрепа при $1630  и $1608.86. Същевременно не трябва да се изключва и възможността от изненадващ анонс за определени икономически стимули, което би повишило рязко търсенето на злато. Техническият индикатор RSI за момента е на неутрални нива, докато Стохастичният осцилатор е близо до зоната на свръхпродажби, сочейки възможност за евентуален ръст.

Source: MT4 Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Commodity Market и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s