Австралия изненадващо намали ОЛП

В ранните часове на днешния ден, Австралийската централна банка (RBA) неочаквано свали основния лихвен процент в страната с 25 базисни пункта, до 3.25%. Чрез смекчаване позицията си относно монетарната политика, институцията цели да предпази Австралия от влошаващите се изгледи за глобалната икономика.

Решението на RBA представлява третото намаляване на лихвените нива от май месец насам, като общото понижение до момента достига 1%. В официалното си изявление, председателят на централната банка – Глен Стивънс, заяви че на фона на ситуацията в световен мащаб, се очаква австралийската икономика леко да забави темпа на ръст, а инфлацията ще остане в рамките на поставената цел за следващите 1-2 години.

Предвид неочаквания си характер, новината се отрази силно върху австралийската валута, която се понижи рязко от 1.0365 до 1.0303 спрямо щатския долар. Цената се намира в близост до долната граница на образувалия се низходящ ценови канал, като намиращият се, към момента, в зона на свръхпродаденост стохастичен осцилатор дава индикации за евентуално отблъскване на движението от тези нива. При развитие на този сценарии, цената би се насочила към съпротивите при 1.0340 и 1.0394 – 61.8% и 50% Фибоначи корекции на ръста от 06.09 до 14.09. Ако низходящото движение продължи, валутната двойка най-вероятно ще пробие подкрепата при 1.0274 и ще постави на прицел следващата важна подкрепа при 1.0166 – дъно за месец септември.

Source: MT4, Bulbrokers

Публикувано на Форекс и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s