Австралия изненадващо намали ОЛП

В ранните часове на днешния ден, Австралийската централна банка (RBA) неочаквано свали основния лихвен процент в страната с 25 базисни пункта, до 3.25%. Чрез смекчаване позицията си относно монетарната политика, институцията цели да предпази Австралия от влошаващите се изгледи за глобалната икономика.

Решението на RBA представлява третото намаляване на лихвените нива от май месец насам, като общото понижение до момента достига 1%. В официалното си изявление, председателят на централната банка – Глен Стивънс, заяви че на фона на ситуацията в световен мащаб, се очаква австралийската икономика леко да забави темпа на ръст, а инфлацията ще остане в рамките на поставената цел за следващите 1-2 години.

Предвид неочаквания си характер, новината се отрази силно върху австралийската валута, която се понижи рязко от 1.0365 до 1.0303 спрямо щатския долар. Цената се намира в близост до долната граница на образувалия се низходящ ценови канал, като намиращият се, към момента, в зона на свръхпродаденост стохастичен осцилатор дава индикации за евентуално отблъскване на движението от тези нива. При развитие на този сценарии, цената би се насочила към съпротивите при 1.0340 и 1.0394 – 61.8% и 50% Фибоначи корекции на ръста от 06.09 до 14.09. Ако низходящото движение продължи, валутната двойка най-вероятно ще пробие подкрепата при 1.0274 и ще постави на прицел следващата важна подкрепа при 1.0166 – дъно за месец септември.

Source: MT4, Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s