Ураганът Санди се отрази негативно върху цената на петрола

Ураганът Санди, достигнал САЩ късно снощи, официално се превърна в най-големият връхлитал някога североизточното крайбрежие на страната. Щетите до момента се очаква да възлязат на около $20 млрд. Икономическите ефекти се усетиха най-вече в енергийния сектор, след като стана ясно, че бурята се е насочила директно към големи рафинерии по брега на Ню Джърси, където две трети от преработвателния капацитет на източното крайбрежие в САЩ спря работа.

През изминалия ден, по време на електронната търговия на Нюйоркската стокова борса, цената на фючърсите върху суровия петрол с доставка през декември се понижи до $85.29 за барел, като достигна дневен минимум при $84.65. Междувременно в Лондон, на сорта Брент нараснаха до $109.66 за барел, разширявайки ценовия диференциал между двата вида петрол.

Днес стойностите на „черното злато“ се възстановиха частично, като към момента цената се намира около $85.77, а в случай, че повишението продължи, първите по-сериозни нива на съпротива се очакват при $88.51 и $90.89 – 23.6% и 38.2% Фибо корекции на спада от 14.09 до 24.10.

Source: MT4, Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Commodity Market, Форекс и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s