ЧЕЗ и пазарните аналози по света

Текущата продажба на остатъчните пакети на ЧЕЗ предизвика много емоции и дискусии. Най-голямото от 3-те енергоразпределителни дружества изненада пазарите с неучастието на мажоритарния собственик, но въпреки това се появи достатъчно голямо търсене.  Дружеството явно няма да бъде отписано, или поне в краткосрочен план спада вероятността за това. На дневен ред идват по-дългосрочните прогнози и анализи, като за целта ви показваме най-големите световни аналогични компании.

Source: Bloomberg

Характерно за сектора е редовното раздаване на голям дивидент, както и сравнително по-голямата стабилност на цената. Както се вижда на втората графика цените в сектора  спадат по-бавно спрямо останалия пазар, и съответно сега имат да наваксват спрямо целия  пазар (за сравнение сме използвали DJ Euro Stoxx 50, в жълто)

Source: Bloomberg

За улеснение на търгуващите в  Trader Workstation  ви предоставяме 5 от водещи по капитализация световни компании и техните кодове: EDF SA (EDF@SBF), GDF SUEZ (GSZ@SBF), E.ON (EOA@FWB), SSE PLC (SSE@LSE), ENEL (ENEL@BVME).

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s