Паундът спадна до ключова подкрепа след инфлационния доклад на Обединеното кралство

Британският паунд не успя да преодолее локалната съпротива при 1.5900 и отчете рязък спад по време на фундаменталните новини от Острова.  Причина за натиска бе речта на председателя на английската централна банка Мървин Кинг, според когото британската икономика може да бъде изправена пред повишаваща се инфлация и слаб растеж. Единствено обезценяването на националната валута за момента е в състояние да намали влиянието на тези два фактора. Кинг допълни, че високите нива на инфлация към момента са причина за паузата на провежданата програма за количествени улеснения, макар и комитетът по монетарна политика да обмисля увеличаването на покупки на ДЦК на определен етап.

Изказването оказа негативен ефект, който се обезцени близо до зоната на подкрепа при 1.5850, като към момента се разменя около 1.5865. Ако стерлингът успее да преодолее ключовата подкрепа, то спадът най-вероятно ще се задълбочи към подкрепата при 1.5826, следвана от долната граница на ценовия канал при 1.5756. Наблюдюваната към момента негативна тенденция би била неутрализирана при възстановяване на валутната двойка над 1.5900, а в по-средносрочен план – 1.6020.

Предстоящи събития днес, които биха могли да окажат влияние върху пазарите, са продажбите на дребно в САЩ в 15:30, както и минутите от срещата на FOMC в 21:00

Source: MT4 Bulbrokers

Публикувано на Форекс и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s