Паундът спадна до ключова подкрепа след инфлационния доклад на Обединеното кралство

Британският паунд не успя да преодолее локалната съпротива при 1.5900 и отчете рязък спад по време на фундаменталните новини от Острова.  Причина за натиска бе речта на председателя на английската централна банка Мървин Кинг, според когото британската икономика може да бъде изправена пред повишаваща се инфлация и слаб растеж. Единствено обезценяването на националната валута за момента е в състояние да намали влиянието на тези два фактора. Кинг допълни, че високите нива на инфлация към момента са причина за паузата на провежданата програма за количествени улеснения, макар и комитетът по монетарна политика да обмисля увеличаването на покупки на ДЦК на определен етап.

Изказването оказа негативен ефект, който се обезцени близо до зоната на подкрепа при 1.5850, като към момента се разменя около 1.5865. Ако стерлингът успее да преодолее ключовата подкрепа, то спадът най-вероятно ще се задълбочи към подкрепата при 1.5826, следвана от долната граница на ценовия канал при 1.5756. Наблюдюваната към момента негативна тенденция би била неутрализирана при възстановяване на валутната двойка над 1.5900, а в по-средносрочен план – 1.6020.

Предстоящи събития днес, които биха могли да окажат влияние върху пазарите, са продажбите на дребно в САЩ в 15:30, както и минутите от срещата на FOMC в 21:00

Source: MT4 Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s