Финансовите министри от Еврозоната ще се срещнат отново, след като не постигнаха споразумение

Рано тази сутрин стана ясно, че Еврогрупата не е постигнала дългоочакваното споразумение свързано с условията за отпускане следващия транш от спасителната помощ за Гърция. На провелата се снощи среща в Брюксел, председателят на финансовите министри от Еврозоната – Жан-Клод Юнкер, похвали гръцките власти за положените значителни усилия за стабилизирането на страната, както и покриването на необходимите изисквания за отпускане на финансовата помощ, но заяви че все още е нужна работа в технически аспект. Еврогрупата насрочи ново събрание за идния понеделник – 26 ноември.

При обявяване на новината единната валути рязко се обезцени, достигайки дневно дъно при $1.2736, след което започна да възстановява изгубените позиции, като към момента се намира около $1.2800.

Ако еврото продължи да се покачва, първа по-сериозна съпротива ще бъде срещната при горната граница на ценовия канал, както и при ниво $1.2819, което се опита да пробие на няколко пъти от началото на седмицата, следвано от $1.2876 – дневен връх от 7 ноември. В подкрепа на този сценарии е образувалата се графична фигура – възходящ триъгълник, и повишаващите се стойности на стохастичния осцилатор.

В противен случай, ролята на по-силна подкрепа за валутната двойка EUR/USD ще играе двумесечното дъно при 1.2661.

Днес, събитие с по-висока степен на риск, което би повлияло на дневното изменение в цената на валутната двойка, са данните от САЩ, свързани с подадените молби за помощи при безработни.

Source: MetaTrader 4, Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s