Златото остава ниско при несигурността от фискална пропаст през 2013

Взетото решение за гръцката сделка не задържа цените на металите и златото продължи да пада, след като не намери търсене по време на индийската сесия. Златото остава в падащ тренд, след като оглави 1758.3 и загуби инерция за нови върхове.

Финансовите министри на ЕС одобриха гръцката сделка, като спомогнаха за изплащането на заемите чрез облекчаване на лихвения процент и удължаване на падежа на заемите. Изисква се Гърция да смъкне дълга си до 124% от БВП до 2020 и после да отиде под 110% за 2022. Президентът на Европейската централна банка Марио Драги вярва, че това решение ще намали несигурността към Гърция и ще възстанови вярата в Еврозоната.

Фокусът на инвеститорите се е спрял върху дискусиите относно фискалната криза на САЩ и разногласията между демократи и републиканци. Лидерът на мнозинството в сената Хари Рейд обяви напредъка на разговорите относно фискалната пропаст за разочароващо малък и сподели надежда републиканците да се съгласят за увеличаване на таксите.

Президент Барак Обама проведе среща с представители на бизнес средата, на която обясни плана си за увеличение на данъчната ставка върху най-богатите 2% от американските граждани, но да остави данъка непроменен за останалата част от обществото. Дейвид Кугла, главен изпълнителен директор и инвестиционен стратег на Mainstay Capital Management, коментира, че пазарът ще бъде уязвим към негативни новини около преговорите, докато не бъде постигната сделка.

Икономически данни отчетоха по-осезаеми спадове в пазара. Индексът Dow Jones падна с 0.69%, а S&P 500 намаля с 0.52%.

Фундаментални новини от важност за деня са публикацията на официални данни за продажби на нови домове в САЩ, както и Бежавата книга на Федералния резерв.

Технически анализ

След като златото направи скок от 2400 базови точки към края на миналата седмица, металът не успя да се задържи над канала, в който се бе движил от 8 до 23 Ноември и започна да се свлича отново. Издържливостта на динамичната подкрепа, установена при пробива на горната линия на канала, ще реши дали златото ще продължи възхода си или ще се върне в рамката, в която бе маневрирало две седмици. Струва си да се отбележи, че на 1739.4 има корекционна зона на Фибоначи, която може да върне цената до върха от миналата седмица.

Следващата съпротива е при 1796.0 долара за тройунция, която при пробив ще потвърди сценария за продължение на бичия дългосрочен тренд. Основна подкрепа се явява 1679, която поддържа основното възходящо движение. Като цяло макротрендът се задържа възходящ.

Source: MetaTrader 4, Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s