Канадският долар остава с колебливи стойности

Канадският долар остава с колебливи стойности след като не намери подкрепа от страна на суровия петрол, чиито фючърси за Януари 2013 отбелязаха спад до 89.10 долара за барел.

Канадската икономика е в стабилен тренд на растеж, както бе посочено в настоящия отчет за БВП, и очакванията са да заработи на пълни обороти към края на 2013.

Новина, определяща движението в канадския долар днес, ще бъде решението за основен лихвен процент, който е прогнозиран да остане непроменен на 1%. В Четвъртък очакваме месечните данни за новоиздадени разрешителни за стоеж да отчетат растеж до 2.3%, след като за миналия период показаха спад с 13.2%, а също може да се надяваме на ръст на валутата ако реалните стойности на PMI индекса на Айви надвишат прогнозата от 58.3.

Промяната в заетостта се очертава да отбележи ново повишение с 9,300 работни места за Ноември. Лек спад с 1,800 бе отбелязан през месец Октомври след скока от 52,100 за Септември. Данните ще бъдат публикувани в Петък 15:30 българско време, заедно с процента на безработица за Ноември, за който не се очаква промяна от регистрираната стойност от 7,4% за миналия период. Постоянният растеж в заетостта и балансираният процент на безработица говорят добре за перспективите пред валутата като цяло.

Важна новина за другата седмица е канадският търговски баланс, който ще бъде обявен на 11 Декември.

Технически анализ

Двойката USD/CAD се не успя да прескочи 0.9954 след като направи лек растеж в началото на седмицата.

Пазарът се задържа в странично движение след спада на 23 Ноември. Волатилността остава слаба и цената все още отказва да пробие съпротивата, установена при предишното странично движение между 19 и 23 Ноември. Влияние оказват намиращите се под и над цената зони на Фибоначи, между които цената револвира.

Съпротиви за бичо движение има 23.6% нивото при 0.9959 (при проектиран Фибоначи от 0.9649 до 1.0059), която се явяваше подкрепа за цената между 19 и 23 ноември, следвана от психологическата цена от 1.0000 канадски долар. При пробив може да очакваме покачване до 1.0054, което бе върха на предния бичи тренд между средата на Септември и средата на Ноември.

Първа подкрепа се явява тренд линията, която съвсем наскоро бе тествана. При евентуален пробив ще намерим подкрепи при 0.9763, както и при 0.9645, което бе дъното на мечия тренд между Май и Септември тази година.

usdcad-4-12-12

Source: MetaTrader 4, Bulbrokers

 

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s