SP500 се задържа в странично движение

Широкият индекс спадна с 0.63% до ниво от 1419.45. Корекционното движение стана факт, след като наблюдавахме фалшив пробив на съпротивата при 1435.92, откъдето цената се спусна надолу.

Всички сектори от индекса отчетоха загуби, макар и те да бяха под 1%. Сред най-зле представящите се се наредиха Lexmark International Inc, чиито акции спаднаха с 6.34%, и Nabors Industries Ltd, които затвориха с 4.68% загуба. Най-печеливша се оказа веригата за електронни стоки Best Buy Co, която може да се похвали с 15.93% увеличение на цените на акциите, след като основателят на компанията Ричард Шулце предложи да изкупи дяловете на останалите инвеститори на по-високи цени от пазарните нива. Penney J.C. Inc също бе сред печелившите представители на сектора за потребителски стоки, а акциите му добавиха 6.94% към цената си.

Възможно е данните за индекса на потребителски цени, които ще бъдат публикувани днес в 15:30 българско време, да повлияят на пазарната волатилност. Прогнозите са да няма промяна от ноемврийското ниво при 0.2%.

Сентиментът по индекса е неутрален, като в краткосрочен план мечите настроения може да преобладават в предвид несигурността относно фискалната пропаст в САЩ.

От техническа гледна точка, съпротивата при 1470.81 се запазва. В дългосрочна рамка, SP500 се остава във възходящ тренд, а текущото движение е странична корекция. Колебанието на пазарните участници в близкото бъдеще е вероятен сценарий. В низходяща посока подкрепа оказва нивото при 1343.05. Евентуален негов тест ще покаже дали индексът ще остане в рейндж с диапазон от 100 пункта, или движението ще продължи към следващата подкрепа при 1266.77.

sp-14.12

Source: Bloomberg

 

Реклами
Публикувано на Stock markets и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s