EUR/CHF достигна до едногодишен връх

Еврото днес е най-силната сред основните валути, докато йената  остава най-слабата. Дори срещу швейцарския франк, единната валута поскъпна с близо 1% и по този начин EUR/CHF се изкачи и премина  едногодишния връх при 1.2200.

От миналия четвъртък, когато ЕЦБ съобщи, че цикълът по облекчаване е завършен, EUR/CHF проби нагоре тесния рейндж, продължаващ около месец , насочвайки се към най-високата точка от момента на въвеждането на под при двойката около нивото 1.2000.

Анализатори от Standard Bank коментират, че двойката е възможно да достигне до 1.2500, след като се отдалечи значително от поставения минимален праг при 1.2000. От банката отбелязват, че потенциалът за ръст при кроса се е върнал и желанието за рискови инвестиции е нараснало. „Докато покачване до 1.25 е въпрос на време, то е спорно дали двойката ще има потенциал за тест на 1.30 през идните месеци“, коментират от банката.

Двойката достигна до зоната на свръх покупки ,ако се позоваваме на индикатора RSI 14 на седмична графика, като това не се е случвало от септември миналата година.

Силна съпротива има при върховете от 2011г. на ниво  1.2442. При низходящо движение най-близката подкрепа се намира на петъчния връх при 1.2202, следвана от върха от септември при 1.2185.

eur-chf

Source: MetaTrader 4 Bulbrokers

 

Публикувано на Форекс и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s