Икономическата обстановка в САЩ отчита подобрение

В Бежовата книга, публикувана вчера, се съобщава, че Американската икономика е отчела „скромен“ растеж през изминалия месец. Въпреки че пазарът на труда не е показал особени промени, може да намерим ръст в продажбите на къщи и автомобили.

Goldman Sachs, JPMorgan Chase и eBay публикуваха отчети за последното тримесечие, като и трите компании демонстрираха по-голям напредък от очаквания. Това подобрение, обаче, не се отрази на широкия индекс и S&P затвори вчера без промяна при нивото 1471.7.

Възвръщаемостта по американските облигации падна през азиатската сесия. Десетгодишните облигации сега са с 2 базисни пункта по-ниски (до 1.80%) в сравнение със стойността, на която приключи европейската сесия вчера.

По-важните икономически анонси, касаещи Американската икономика, са данните за новоизградени жилища и разрешителни за строеж, които трябва да бъдат публикувани днес в 15:30 българско време. Очакванията са подобрението в жилищния пазар да се запази. Данните за промишления индекс Philly Fed също ще бъдат изнесени днес, както и първоначалните молби за помощи за безработица.

В Европа вниманието ще е съсредоточено върху аукционите за правителствени облигации на Франция и Испания. Възходящото движение на EUR/USD през последните шест месеца е в голяма степен свързано със стесняването на периферните спредове. Незадоволителни резултати  от аукционите биха се отразили негативно на пазара.

От техническа перспектива EUR/USD вероятно ще възобнови възхода си, след като направи корекция в началото на тази седмица. Цената се задържа над декемврийската съпротива при 1.3295, а подкрепата, образувала се между 10 и 11 януари при 1.3247, вдъхва надежда за запазването на бичия тренд.

Тренд линията, проектирана от дъното на 9 ноември, все още не е пробита, както и по-краткосрочната динамична подкрепа от 9 януари. Таргет остава върха от февруари 2012, откъдето цената загуби инверцията си и навлезе в петмесечен мечи тренд. Пробивът над тази граница би подсигурил едно стабилно движение с очакването да достигне 1.40. От друга страна, рикошет от 1.3481 би вкарало валутната двойка в консолидация за продължителен период от време.

eurusd-17-1-13a

Source: MetaTrader 4, Bulbrokers

 

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s