EUR/USD може да затвърди възхода си

Международната рейтингова агенция Fitch съобщи, че краткосрочният риск от премахването на максималния рейтинг ААА на САЩ е преодолян, след като проблема с тавана на дълга бе временно отсрочен. От агенцията вече е било отправено предупреждение, че забавена реакция по този проблем ще доведе до преразглеждането на кредитния рейтинг. Краткосрочното финансиране е помогнало на правителството да се съсредоточи върху съществените избори пред фискалната политика, които биха могли да изведат публичните финанси на устойчиви нива в краткосрочен и дългосрочен план. От Fitch споменават, че едно споразумение за план за намаляване на кракосрочния дълг, съвместим с устойчиво икономическо възстановяване, най-вероятно би потвърдил ААА-рейтинга на САЩ, както би довел до преразглеждтането на перспектата по него от негативна до стабилна.

Данни, повлияли на стойността на долара, са поръчките за стоки с дълготрайна употреба, изнесени от министерствово на търговията. Силно повишение с 4.6% бе отчетено през декември, макар анализаторите да очакваха лек ръст само с 0.8%. С изключение на транспортния сектор, поръчките са нарастнали с 1.3% като ефект от увеличеното търсене на военна техника.

Показателят за планираните разходи на американския бизнес за декември повиши стойността си. Ройтерс прие това за знак, че мениджърските притеснения за ограничена политика от страна на Фед не е повлияла върху интеститорските настроения.

От друга страна, поръчките за капиталови стоки не са отчели значителни подобрения, като дори са спаднали с 0.3% през последните дванадесет месеца.

Индексът, измерващ потребителското доверие, базиран на проучване на 5,000 домакинства и тяхната нагласа за сегашната и бъдещата икономическа обстановка в САЩ, ще бъде публикуван днес в 17:00 българско време. Данните от миналия период отчетоха спад, докато текущите прогнози са за нов лек спад с 0.4%, от 65.1 до 64.8.

Също така, във вторник ще бъдат изнесени предварителните данни за тримесечния БВП на САЩ, където се очаква спад от 3.1% до 1.1%.

Технически анализ на EUR/USD

След като се движеше в тесен ценови канал в продължение на близо две седмици, единната  валута потвърди сценариите за бичи ход. И все пак, в кракосрочен план трябва да се очаква корективно движение, след което трендът ще възобнови хода си. Спад под опората 1.3265 би довел до сформирането на нова меча тенденция.

Бичият сценарии все още се поддържа от подкрепата 1.2673. Прогнозите са за тестване на нивото 1.3485, явяващо се февруарския връх от 2012, след което евентуално цената да достигне психологическата бариера 1.4000.

eurusd-29-1-13

Source: MetaTrader 4, Bulbrokers

 

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s