Седмичен анализ на петрола

Икономическите данни от САЩ в края на работната седмица доведоха до отрицателен инвеститориски сентимент, като цената на суровия петрол WTI падна, макар данните от Саудитска Арабия да сочеха намалена продукция. Допълнително разочарование сред инвеститорите внесоха публикуваните числа за помощи за безработица, които надвишиха очакванията за 355,000 с 0.3%, отчитайки 368,000 за периода.

От друга страна, индексът за мениджърски покупки в областта на Чикаго се е покачил до 50.7 за януари от 49.5. Също така, личният разполагаем доход се е повишил с 2.6% през Декември, от 0.6% увеличение през декември.

Заетостта в неселскостопанския сектор се е покачила до 157,000 за януари. Нивото на безработица се увеличи с 0.1% до 7.9%.

Също така, в петък бяха публикувани данни за китайския производствен индекс за мениджърски покупки, където бе отчетено леко понижение до 50.4 от 50.6 за предния месец, противно на пазарните очаквания за стойност от 51. Докладът на HSBC бе преработен по-високо към 52.3.

Тази сряда очакваме публикуването на данните за запаси от суров петрол на склад, което е насрочено за 17:30 българско време. Консенсус все още не е достигнат по тези данни, макар че реалните запаси за последните два периода са надвишавали значително прогнозираните стойности.

Технически анализ

Суровият петрол достигна 98.53 долара за барел малко след отварянето на борсите и след това спадна до 97.82. Низходящото движение говори за забавяне на инерцията на актива, което от своя страна прави сценария за дълготраен бичи тренд по-малко вероятен.

Съпротива се очертава при 100.42 долара за барел. Пробив над тази бариера би дал повод да приемем 114.83 за следващия таргет на цената. При мечи сценарии, пробив под подкрепата 95.47 би отчел сформирането на краткосрочен връх. По-нататъчен спад би срещнал подкрепата около 77.28, откъдето може да рикошира.

oil-4-2-13

Source: MetaTrader 4, Bulbrokers

 

 

Реклами
Публикувано на Commodity Market и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s