Фундаментален и технически анализ на златото

Златото се срина с близо 25 пункта вчера, с което загуби 1.5% от цената си, опирайки в 1,643 долара за тойунция, след което продължи да се търгува в тесни граници.

Причина за спада може да се търси в намеренията на нациите от Г7 да контролират една евентуална война между валутите им.  Допълнителен натиск върху метала оказа намаленото потребление вчера, което бе резултат от продължаващите празници по повод лунната Нова година в Азия.

Представители на седемте най-развити индустриални държави обмислят идеята да публикуват доклад, който цели предотвратяването на продължителни конфликти между валутите им в международните пазари. Двама представители от Групата от 20 нации изказа пред Ройтерс, че Г7 може да публикува доклад преди срещата на финансовите министри от Г20 и представителите на техните централни банки, която ще се проведе в Москва тази седмица.

В докладът се защитава становището за валутни курсове, задвижвани от пазарни сили, а не от фискалните политики на правителствата. По формулировката на доклада се намеква, че основните икономически сили няма да се поддадат на едностранно обезценяване на валутата.

Много страни целенасочено понижават стойността на валутата си, за да може да стимулират икономически растеж, което от своя страна се отразява положително върху цената на златото. Ценният актив се влияе силно от съперничеството между валутите, търсейки се като реален актив-заместител на обезценяващите се хартиени пари.

Щатският долар поскъпна рязко срещу йената, но поевтиня срещу еврото, след като председателят на Федералната банка на Германия Йенс Вайдман каза, че данните не говорят за голямо поскъпване на еврото. Състоянието на щатската валута е от голяма важност за движението на активите, оценени в долари, към които се включва и златото.

Повечето метали също отчетоха спад. Мартенският фючърс за среброто се търгува с 1.7% по-евтино до 30.91 долара за унция, падайки под 31 долара, което служеще за подкрепата му. Мартенският контракт за мед се сви с 4 цента до 3.72 долара за паунд. Априлската платина, от друга страна, изгуби $18.60, или 1.1%, и затвори на $1.696.10 за унция.

Съотношението между цените на златото и среброто се задържа на 53.32. За последните 60 дни това съотношение се е изменило от 53 с 32 пункта, а за последните 6 месеца – от 58 с -4.68 пункта.

От техническа гледна точка, златото се задържа в консолидационен тренд с горен канал 1798.1, без видими признаци това странично движение да се е изчерпало в средносрочна рамка. При силен спад може да очакваме цената да достигне подкрепата при дъната от 16 Май и 28 Юни, съответно 1539 и 1552 долара за тройунция. От друга страна, пробив над зоната на съпротива 1792.7-1804.4 ще даде поводи за възможно възобновяване на бичия тренд.

pricegold_gold_60_day_silver

Source: goldprice.org

 

pricegold_gold_6_month_silver

Source: goldprice.org

 

 

Реклами
Публикувано на Commodity Market, Форекс и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to Фундаментален и технически анализ на златото

  1. Sophia каза:

    That’s a wethutho-gll-out answer to a challenging question

  2. I had no idea how to approach this before-now I’m locked and loaded.

  3. Eunhyeong каза:

    Pleasing you should think of sotenhimg like that

  4. The paragon of understanding these issues is right here!

  5. That’s an expert answer to an interesting question

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s