Петролът възстанови част от изгубеното през изминалата седмица

През изминалия ден, цената на петрола (WTI) се установи над $97 за барел, намирайки подкрепа в добрите икономически новини от Германия. Въпреки това, обаче, загубите от предната седмица не са изцяло възвърнати, тъй като пазарните участници остават предпазливи, предвид предстоящите данни за изменението на запасите от петрол в САЩ, както и някои геополитически рискове.

Стойностите на „черното злато” бяха подложени под силен натиск в края на изминалата седмица, когато стана ясно, че двете най-големи икономики в Еврозоната – на Германия и Франция, са се свили през последното тримесечие на 2012 г. Същевременно индустриалното производство в Щатите е отчело спад през януари.

Вчера, фючърсите върху суров петрол с доставка през март поскъпнаха с $1.23 до $97.09 за барел на Нюйоркската стокова борса. Основен катализатор за оптимизма бяха данните от Германия, сочещи скок от 16.7 пункта до 48.2 при индекса на икономическите очаквания, което надмина прогнозите на анализатори за 35 пункта.

Цената на петрола продължава да се покачва и днес, като към момента се намира около $97.36 за барел

Събитие, носещо висока степен на риск през тази седмица, са поредните дебати между Запада и Иран, свързани с ядрената програма на ислямската република. Техеран остава с наложените санкции, които значително ограничават иранския износ на петрол.

В допълнение, утре се очаква Администрацията за енергийна информация (EIA) в САЩ, да публикува данните за запасите на петрол в страната. Датата бе отложена с един ден, поради официалния празник в Щатите през първия ден от седмицата.

oill

Source: MT4, Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s