Възможност за покупка на CAD (Sell USD/CAD)?

Силната обезценка на суровините в края на миналата и началото на тази седмица, доведе до тежък удар за валутите на експортно ориентираните страни, като Австралия, Нова Зеландия и Канада. Канадският долар спадна с над 1% спрямо щатския си съименник, достигайки до месечното дъно около 1.0290.

Допълнителният натиск за канадската валута, оказа срещата на централната банка през изминалия ден. Институцията понижи прогнозите си за икономическия растеж през тази година, от 2% до 1.5%, и остана в готовност за прилагане на още монетарни стимули. Също така, ОЛП на страната остана непроменен при 1%.
Въпреки това, Централната банка на Канада очаква към края на годината икономическата обстановка да се подобри, чрез повишаване на износа и вътрешното потребление, както и намекна, че евентуална промяна на лихвите в бъдеще, ще е във възходяща посока. Техническите нива, на които се намира в момента USD/CAD, също създават предпоставка за покупки и бъдещо поскъпване на канадския долар.

От своя страна, щатският долар има потенциал за обезценка, при продължаване на програмата за вливане на ликвидност от страна на ФЕД, целяща стабилизиране икономиката на САЩ и спад на безработицата. Както стана ясно, обаче, заетостта в неселскостопанския сектор е нараснала само 88 000 работни места през март, спрямо 268 000 през февруари. Това е най-слабият ръст от 9 месеца насам и заедно със спадът в продажбите на дребно и потребителското доверие, бе един от факторите предизвикали противоречие между членовете на ФЕД, по въпроса кога да бъде прекратена програмата от монетарни стимули.

На графиката можем да видим как цената на валутната двойка USD/CAD е направила няколко неуспешни опита за пробив над 1.0280, след което е реверсирала. Към момента движението пробива подкрепата при 1.0242 (23.6% Fibo корекция на ръста от 11.04 до 17.04) и се насочва към 1.0211, където е следващата Fibo корекция. В подкрепа на движението са и понижаващите се стойности на стохастичния осцилатор.
В случай, че тенденцията се запази, в малко по-дългосрочен план можем да очакваме достигане на 1.0162 (61.8% корекция) и евентуален тест на горната граница на ценовия канал (в червено), който движението е пробило в началото на седмицата.

usdcad

Source: MT4, Bulbrokers

Реклами
Публикувано на Форекс и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s