Засилването на риск-апетита доведе до понижение на златото

В понеделник, цената на златото отчете леко изменение в положителна посока, след като регистрира най-силната си седмица от месец насам. Днес, обаче, ценният метал пое надолу, като към момента фючърсите върху злато на Нюйоркската стокова борса се търгуват при $1379 за тройунция, което е с около $13 по-ниско от цената на затваряне вчера.

Търсене на физическо злато в Азия достигна рекордни нива, след като множество инвеститори от Китай бяха привлечени от ниските цени на актива. Въпреки това, стойностите вървят надолу, тъй като солидния ръст на фондовите борси засили риск-апетита на пазарните участници, оттегляйки ги от инвестиции осигуряващи сигурност, като златото. Също така, други фактори, оказващи влияние са поскъпването на долара и опасенията от намаляване обема на монетарните стимули от страна на ФЕД.

На графиката стойностите на ценния метал са срещнали подкрепа при тренд линията (в жълто) на ниво $1375, евентуален пробив би отвел цената към $1352. От друга страна, обаче, след отблъскването от месечното дъно, движението оформя графична фигура – възходящ триъгълник, което би довело до потенциал за ръст, при евентуален пробив над психологическото ниво от $1400. В такъв случай, ролята на съпротива ще играе низходящата тренд линия (в червено).

#GCM3H4

Source: MT 4, Bulbrokers

Публикувано на Форекс и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s