Downgrade…Downgrade…Downgrade

Натоварена сутрин за пазарите и вероятно само временно успокоение. По всичко изглежда, че наблюдаваме т.н. „buy the rumor sell the fact” и след като получиха това, което се очакваше, инвеститорите побързаха да покрият печалбите си. Големият въпрос, обаче, е от сега накъде, ако се „втренчим” в новините от медиите ще вярваме, че понижението на кредитния рейтинг от Dagong сутринта, а впоследствие слуха за същата активност при Fitch, трябва да обясни разпродажбите на долара. За момента, обаче, това изглежда незадоволително, тъй като реакцията при CDS пазара и фючърсите върху американските трежърита не подкрепят хипотезата.

Какво всъщност се случи снощи- да, беше избегнато „ритуалното самоубийство” на  политиците във Вашингтон /винаги има приближаващи избори/, но само толкова, инвеститорите сега очакват поредната серия от сагата в началото на следващата година, междувременно всеки намек за ФЕД „tapering” също се отлага за тогава, несигурността във фундаменталните данни се задълбочава, отражението върху икономиката също, а доверието….

Както се изразиха някои анализатори пътят на най-малката съпротива изглежда е против долара, на фона на слаб интерес сред средносрочните инвеститори да се позиционират в преобладаващия все още рейндж.

us1y

Source: Bloomberg

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s