Позиционирането на пазара…

29.10.2013  11:05

Днес обръщам внимание на позиционирането на пазара, тъй като без очевиден фундаментален катализатор еврото, паунда, франка и австралиеца коригират, спрямо долара. Има едно старо клише, че “това, което не може да поскъпне, обикновено поевтинява”. След многократни опити да се изведе еврото над 1,3830, а стерлинга  над 1,6260, днес тона на пазара изглежда в полза на долара и бихме могли да видим задълбочаване на движенията от азиатската сесия.

Само след ден е заседанието на FOMC и изглежда всеки е позициониран за т.нар. dovish или негативно ориентиран ФЕД. С това само се създават предпоставки за по- оптимистично резюме от централните банкери. Това, на фона на екстремно позиционирания пазар /Фигура 1/ показва нетните позиции във фючърси на IMM/ и добре изразения песимизъм към долара, е предпоставка за т.нар. short squeeze.

EUR: на този етап картината изглежда по-скоро неутрална с ключово ниво в посока нагоре 1,3830, докато корекцията би търсила реализация към 1,3740 и 1,3650.

GBP: преодоляването на 1,6115 неутрализира позитивната картина, като корекцията лесно може да тества важната област около 1,6000.

AUD: австралиеца беше агресивно разпродаден след коментара на Стивънс, че валутата ще да бъде на значително по-ниски нива в бъдеще. Според мен изказването трябва да се възприема сериозно.

Фигура 1:

positioning

Source: Bloomberg

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s