Kомбинация от фактори, която може да бъде описана, като „перфектната буря”

01.11.2013  11:05

Каква промяна само за няколко часа на търговия. Еврото буквално „изпадна от ръба на скалата”  след създалата се комбинация от фактори, която може да бъде описана, като „перфектната буря”. Да започнем със силно поляризираната експозиция в къси долари на инвеститорите, вече няколко пъти коментирахме през последните седмици, че нивата, до които пазара „се е скъсил” в долари и негативно настроен към американската валута обикновено се асоциира с бърза ликвидация щом с появи катализатор. В ролята на такъв беше вчерашният пакет от данни за ЕЗ и САЩ, които допринесоха за най-голямата дневна обезценка на еврото за последните 16 месеца. Изключително слабите данни за инфлацията в комбинация с висока безработица, дадоха основание за драстична преоценка на очакванията за краткосрочните лихви и много по-предпазлива позиция на Марио Драги на 7 ми ноември. Лихвените диференциали агресивно поведоха вълната в подкрепа на долара, а отличния PMI за района на Чикаго само подкрепи общото усещане диференциация в представянето на двете икономики.

Фигура 1. EURUSD и 2 годишния суап спред.

differential

Source: Bloomberg

Гледайки напред, основните предстоящи рискове се асоциират с заседанието на ЕСВ през следващата седмица и данните за NFP от САЩ. Ликвидацията на къси доларови позиции вероятно ще доминира търговията до тогава, а по всичко изглежда, че пазара се обърна към продажба на опитите за поскъпване на еврото и паунда.

Австралиеца продължава да се държи относително стабилно, но връщане към 0,9530-0,9570 областта изглежда ще предлага стойност за продажбата му.

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s