Mоже би ни предстои поредния “short squeeze”?

11.11.2013  10:55

Chop…. Chop…само така може да се опише пазарът през последните два дни на седмицата, въпреки „ясната фундаментална картина”. Наистина едва ли някой би могъл да желае повече, за да скъсява еврото- ЕСВ понижи референтната лихва напълно изненадващо за позиционирането, NFP излезе с добра разлика спрямо консенсуса и все пак няма как да не ни „извади очите” липсата на последващо поевтиняване за еврото и паунда. Отново стабилността им излиза на преден план, веднага след първоначалната реакция на самия фундаментален анонс. Някои спекулират, че активност свързана със значителни опционни позиции е причината за стабилността на спота или прекалено късия краткосрочен пазар. И в двата случая не това са движенията, които искаме да видим при толкова добре дефинирана фундаментална тема…. В обобщение въпреки фундамента може би ни предстои поредния “short squeeze” преди изчистените позиции да позволят връщане към тренда.

 

EUR:  Към момента еврото пробива над 1,3370 /реакцията след заетостта/ и вероятно ще опита да изпълни стопове над 1,3410-20, а защо не и над 1,3450. Стратегията би трябвало да бъде да се продават опитите за поскъпване.

GBP: Паунда остава малко под 1,6015 /break down нивото/, но като цяло „чувството” е че уязвимата страна за днес може би е в посока нагоре, където без съмнение стоят стоповете на краткосрочния пазар.

AUD: няма съществена промяна по отношение на фундамента и ако очевидната правилна позиция би трябвало да бъде къса, то днес пазара изглежда доста поляризиран и лесно би могъл да предложи по добри нива за продажба.

 

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s