Пазара се лута в нищото между поредната макро новина и последващ squeeze

13.11.2013 11:08

Пауза или реверсия, това изглежда актуалният въпрос в средата на седмицата, особено на фона на относително силната фундаментална основа под пазара. Вероятно има елемент на несигурност, имайки предвид утрешната Q&A сесия на Йелън пред сената, където се очаква тя да потвърди своята предпазлива позиция. Оставяйки горните аргументи настрана, долара беше под слаб натиск през вчерашната сесия особено спрямо еврото и франка, но не без намесата на кросовете. Индексите са относително стабилни, а китайската комунистическа партия не „произведе” заслужаващи внимание новини по отношение на следващите „две петилетки”. В цялост се усеща липсата на убеденост на пазарите за държане на средносрочни позиции и дилърите бързат да се затварят щом видят 30-50 пипа, преди поредния short squeeze да ги изхвърли.

EUR: опасенията ни от понеделник, че стоповете над пазара са твърде изкушаващи за да останат незасегнати се оправдаха и всичко до 1,3450 сега е изчистено. Въпреки че продажбата изглежда „по-правилната” позиция не трябва да се забравя, че вече пробихме над нивата предхождащи payrolls, а пре ЕСВ котировките вчера бяха на едва 50-тина пипа.

GBP: поредната илюстрация, че пазара в момента се лута в нищото между поредната макро новина и последващ squeeze. Слабата инфлация хвана пазара в грешната посока и паунда пропадна с цяла фигура, само за да върне към изходна позиция към края на европейската търговия. Днес имаме BoE с прогнози за инфлацията, растежа etc. което не говори никак добре за трейдинга до анонса.

AUD: австралиеца продължава „кротко” да си поевтинява, при отсъствието на ключови фундаментални анонси. Все още късата експозиция изглежда правилия избор.

Внимание с пазара на трежърита, повишение на доходността ще бъде подкрепящо за долара!!!

Фигура 1.   US 10Y yield  и US 2Y yield

us10y

Source: Bloomberg

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s