Поредния ден, в който дългите долари се „чувстваха некомфортно”

11:05

Поредния ден, в който дългите долари се „чувстваха некомфортно” и бяха изхвърлени от пазара в т.нар. „зона на здрача” между американската и азиатската сесия. Именно тогава беше публикувано предварително подготвеното резюме на Йелън за Сенатската Банкова Комисия, очевидно, разчетено като песимистично. Не беше тайна, че новия председател на ФЕД, е по-скоро за „лагера” на Бернанке по отношение QE, Tapering и т.н. Но един специфичен израз, а именно, че „strong  recovery will ultimately enable the Fed to reduce its monetary accommodation”, специфичното тълкуване, на който би трябвало да означава: „в крайна сметка ще позволи…..”. Именно тази специфика предполага не толкова скорошно оттегляне на монетарните стимули в противоречие на консенсуса за декемврийско начало.  В резултат долара беше разпродаден спрямо еврото, паунда, австралиеца…. списъкът продължава. Към момента обаче изглежда дилърите възприемат цените като подходящи за изграждане на дълга доларова експозиция на изгодни нива, взимайки предвид и факта, че доста стопове изчистиха краткосрочния пазар от позиции.

Фигура 1. USD Index, 10 годишната доходност и златото

yellen

Source: Bloomberg

EUR: веднъж еврото да не пробие очевидно техническо ниво- 1,3500 остана валидно, както и стоповете разположени над него. От risk / reword гледна точка дългите долари предлагат стойност към момента, въпреки че волатилността и ниската убеденост остават на дневен ред.

GBP: гап- затишие…..гап…затишие, така може да се опише търговията при паунда, съпроводена с панически покупки, само за да колабира минути след това. Към момента сме в „ничия територия” и достатъчно противоречива фундаментална картина, което оставя малко избор за позициониране.

AUD: през изминалата нощ, поредния представител на RBA коментира валутния курс на австралиеца. Перифразирайки – силния А/$ „тежи” на икономическото възстановяване и затруднява преструктурирането към по диверсифицирана производствена база. Това оставя малко избор за позициониране освен къс австралиец.

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s