Q&A сесията на Йелън потвърди предварителните очаквания…

10:55

Q&A сесията на Йелън потвърди предварителните очаквания за т.нар. dovish позиция, въпреки че имаше възможността да се позиционира значително по-неутрално. Ключовият извод от представянето и може да бъде изведен около хипотезата, че всъщност новия Председател ще търси ясни признаци за устойчив растеж и възстановяване на пазара на труда, дотолкова че икономиката да може да „понесе” очаквания tapering без това да предизвика агресивно повишаване на лихвените проценти и резултатното негативно влияние. Инвеститорите реагираха с Risk on нагласа /основно при фондовите индекси/. Валутните пазари от друга страна направиха едно голямо нищо, за което своя принос даде и Йелън, която, както се изрази един анализатор, успя да говори доста, без всъщност да даде нова информация.

* Защо Йелън е толкова предпазлива, коментирайки „tapering-a”, всеки намек би подкрепил yields/ лихвите както преди няколко месеца…

Фигура 1. Доходността по двугодишните и десетгодишните US облигации.

yields

Source: Bloomberg

 

Днес календара на данните не е особено вдъхновяващ и търговията ще бъде доминирана от позиционирането /особено при озито/ и или техническата картина.

EUR: Фундаменталната картина тук остава без промяна, но не се забелязва особен интерес за заемане на позиции. Предпочитанието ми е все още да се продават опитите за поскъпване на еврото, но отново „изкусителните стопове” над 1,3500-10 са само на една ръка разстояние, които лесно могат да подхранят котировките към 1,3560. Risk-reward-а остава ключов за заемане на интрадневни позиции.

GBP: продажбите на дребно не успяха да притиснат паунда и днес отваряме в непосредствена близост до 1,6115-20 областта. Картината изглежда конструктивна за опит да се прицелят стоповете над нея, но убедеността ми е ниска на фона на „choppy” търговията която наблюдаваме през последната седмица.

AUD: австралиеца регистрира силно възстановяване днес през азиатската сесия, подпомогнат от цялостния  Risk On тон на пазарите. Отново изглежда позиционирането е доста поляризирано и има нужда от „изчистване на слабите къси” преди средносрочния фундаментален тренд да се поднови.

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s