„Лекия икономически календар” в началото на седмицата…

10:50

„Лекия икономически календар”  в началото на седмицата оставя пазара отново на „милостта на стоповете” а това към момента предполага натиск върху долара. Еврото, паунда, швейцарския паунд, и на първо място австралиеца се търгуват в непосредствена близост до максимумите си за сесията, но от друга страна около всички тях се откриват важни технически нива. За съжаление трудно може да се добави нещо съществено към днешния коментар, освен че приближава и края на годината, което допълнително ще добави позиционирането към „ясната картина” и обосновката за колебанията на пазара.

 

EUR: кой би твърдял убедително преди десетина дни че „перфектната буря” връхлетяла еврото от фундаментална гледна точка ще изчерпи непосредствените си ефекти в толкова кратък времеви интервал. Ето ни днес при 1,3510 точно при нивото от където еврото „изпадна от ръба на скалата” след изненадващото понижение на референтната лихва от ЕСВ. Припомням, че само три от големите банки очакваха подобен ход. Независимо от това, обаче към днешния ден пазара изглежда „забрави” за фундаменталната картина и еврото бавно „пълзи” нагоре. Отсъствието на силен фундаментален катализатор и позиционирането трябва да са отговорни за това поведение, в този смисъл 1,3550 е очевидната мишена, която може да падне при следващия кръг на изчистване на стопове.

 

GBP: Паунда се опитва да пробие убедително над 1,6115-20 областта, подкрепен от непрекъснатия поток добри фундаментални данни. През седмицата предстои да бъде обявено резюмето на MPC, където ще се търсят признаци за предстоящо оттегляне на монетарните стимули. Инфлационния доклад и коментарите на Miles /разбира се да не забравяме и Карни/ сочат в тази посока.

 

AUD: австралиеца има главната роля в настоящия епизод…. да изчистим стоповете… рано тази сутрин „печелившите” бяха над нивата 0,9385-90, а 0,9420-30 са следващите поред. Ангажирането с нови къси позиции вероятно ще трябва да почака до 0,9450 или 0,9480.

 

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s