Безлична търговия в началото на седмицата…

10:45

Безлична търговия в началото на седмицата, вероятно поради отсъствието на важни фундаментални новини за основните кросове. Колебанията продължиха да се диктуват от откъслечни коментари по отношение монетарната политика на ЕСВ. Hansson and Assmussen отново подчертаха готовността централната банка да „представи” негативна депозитна лихва, както и принципно понижение на лихвите в цялост. В потвърждение на тезата ми от предходната седмица, че всички коментари трябва да се възприемат предпазливо е излязлото само преди минути мнение на Coeure от ЕСВ, че негативната депозитна лихва е само един от многото инструменти с които разполага централната банка. В резултат еврото бързо проби към офертите над 1,3560 и към момента все още стои относително стабилно. Фундаменталния календар не предлага особен повод за оптимизъм до края на седмицата, нещо повече практически тя ще приключи в сряда за американските пазари поради Деня на благодарността. Това предполага влошена ликвидност и по-слаб от обичаното интерес. Може би е интересен факта, че портфейлните потоци за края на месеца предполагат продажби на долара спрямо основните валути.

EUR: продължава да се люшка между коментари и мнения и при слаба убеденост на дилърите за задържане на експозиция. Рейндж с параметри 1,3485 – 1,3600

GBP: Днес предстои Q&A на Карни по отношение инфлационния доклад на BoE. Стерлинга продължава да стои стабилно, но изглежда уязвим от гледна точка на позиционирането.

AUD: друг пример за уязвимост от short squeeze. Въпреки негативния средносрочен потенциал бързото поевтиняване от последните дни вероятно изисква поредното изчистване на „слабите къси” позиции преди подновяване на тренда.

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s