Новините и слуховете от „информирани източници” владеят пазара…

10:40

Новините и слуховете от „информирани източници” владеят пазара през последните дни. С приближаването на декемврийското заседание на ЕСВ, през следващата седмица, вниманието на инвеститорите се концентрира около потенциалните действия на централната банка да противодейства на дефлационните процеси в икономиката на Съюза.  Изтичаща информация по Bloomberg или MNI International последователно тласкат консенсуса или към предстоящи неконвенционални мерки, като LTRO/QE и негативна депозитна лихва или че в самата централна банка не виждат задълбочаване на т.н. формулировка „disinflation”, съответно отвъд коментарното на последното заседание нищо повече не се очаква. Логично единната валута реагира нервно на всяка нова информация, колкото и непотвърдена да е, както вчера в началото на американската сесия или рано тази сутрин на статия в германската преса за предстоящо LTRO.  В обобщение- вървим към приключване на един от най-безинтересните месеци за еврото от гледна точка на ценови колебания, от утре САЩ на практика не работят, а имаме и портфейлните потоци от края на месеца.

Не по-малко странно беше излизането на еврото към 1,3600 днес през азиатската сесия на което все още нямам адекватна обосновка, освен силното търсене на EURJPY по същото време.

 

EUR: няма особена промяна на фундаментално ниво, баланса на търсенето през кросовете заедно с края на месеца вероятно допринасят за стабилността на еврото, но от друга страна изчистването на ордер буковете открива пространство за изграждане на дълга доларова позиция. В непосредствен план обаче стопове, order flow и кросовете изцяло доминират търговията.

GBP: паунда бавно пълзи към 1,6260 и стои добре технически. Днес има GDP, което ще даде импулс в рамките на деня.

AUD: отегчително продължаваме към дъното без всякакъв признак за изчистване на без съмнение силно концентриран в къси австралийци пазар. Фундаменталната тема доминира и има малко какво да и се противопостави, но риска за short squeeze расте значително.

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s