Позитивни макро данни от САЩ и слаб долар…

11:05

Позитивни макро данни от САЩ и слаб долар. Това е  озадачаващата характеристика на пазара през последните 24 часа. За да разясним- относително стабилните серии за стоките за дълготрайна употреба не могат да се противопоставят на следното: Чикагския PMI расте с най-бързи темпове за последните 4 години, молбите за помощи са на най-ниското си ниво за последните 5 години и от друга страна водещите индикатори излизат над консенсуса. Всичко това би трябвало да води след себе си очаквания за ранен “tapering”, да бъде негативно за цените на бонд маркета и в резултат да подкрепя долара. Вероятно, за да направим реална оценка на обстановката ще трябва да изчакаме до следващата седмица, когато бизнеса ще се върне към нормално функциониране без шума от края на месеца и неработещите американски пазари.

 

EUR: По-рано днес еврото реагира силно на  инфлацията за Саксония, тъй като ценовите колебания заемат все по-важно място при формирането на монетарната политика на ЕСВ. От гледна точка на трейдинг над пазара имаме 1,3630 като основно 61,8% Фибо ниво, докато пробив под 1,3550 би трябвало да внесе известна динамика в посока надолу. Разбира се днес ликвидността бързо ще бъде в дефицит с приключването на лондонската сесия.

GBP: паунда буквално „проби дупка в тавана” след данните за GDP, макар че всъщност те бяха според консенсуса. В момента тества мултигодишни максимуми, които многократно за предизвиквали реверсия в предходни периоди. Дали и този път ще бъде така предстои да видим, но като цяло кроса се държи изключително стабилно.

AUD: Някой с желание да купува австралийци? Днес наблюдавахме мини short squeeze след данните за капиталовите разходи за трето тримесечие. Отново 0,9135 областта привлече продавачите, но пробив над нея би трябвало да е достатъчно за около фигура движение към 0,9250 областта, където отново би било изгодна късата експозиция.

 

 

 

 

 

 

 

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s