За разнообразие еврото се търгуваше малко по-логично през вчерашната сесия…

Всички погледи са насочени към хармонизирания индекс на потребителските цени за Еврозоната днес. За разнообразие еврото се търгуваше малко по-логично през вчерашната сесия, след като данните за инфлацията в Испания и Германия показаха възстановяване. Гледайки голямата картина предстоящото заседание на ЕСВ през следващата седмица ще бъде ключово за представянето на единната валута в непосредствен план. Имайки предвид проблемите с пазара на труда и кредитните условия, т.н. disinflation е  последния елемент от пъзела, който поддържа очакванията за действия от страна на ЕСВ, съответно цикличния натиск върху еврото в негативна посока. На този фон фундаменталните данни от САЩ са на другия полюс особено при индексите за икономическа активност, които „блестят” с мултигодишни максимуми и темпове на растеж. Това би трябвало да формулира фундаменталната картина като негативна за еврото в средносрочен план, докато в непосредствен продължаваме да подчертаваме изключителната му стабилност.

10:40

EUR:  тук има малко какво да се добави, еврото намира подкрепа при всеки опит за поевтиняване, а от друга страна 1,3627 е добре „подплатено” с оферти продава. HICP днес ще бъде единствения с потенциал за раздвижване на пазара.

GBP: паунда тества 1,6380 областта, която изглежда последната съществена преграда за ускоряване на тренда. Агресивно позиционираната BoE подкрепя по-нататъшно поскъпване и това остава да бъде основната тема за този пазар.

AUD: „Обиране на стоповете под 0,9065 и поредния неприятен short squeeze, който се развива в момента. Стратегията остава без промяна- трябва да се продава всеки опит за поскъпване на австралиеца, търсейки 0,9050-40 областта на първо време, а впоследствие и към по-ниски нива.

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s