Добре подплатена със събития седмица…

10:40

В началото на добре подплатена със събития седмица търговията започва относително вяла и без посока. Известна активност наблюдавахме рано през азиатската сесия при паунда, който очевидно стана „жертва на стоп хънтърите” тъй като котировките без каквато и да било новина  рязко отскочиха към 1,6440 и точно над мултигодишния максимум при 1,6380. Тъй като календара е „по-тежък” през втората половина на седмицата вероятно интерес първоначално ще представлява как дилърите ще реагират на настоящите нива на еврото след връщането си от дългия уикенд за Деня на благодарността. Утре през азиатската сесия предстои заседанието на RBA и консенсус за непроменени лихви. Безспорно важния момент ще бъде риториката по отношение на австралиеца и дали ще бъде втвърдена позицията по отношение на настоящите му нива. Тук трябва да припомним, че позицията на централната банка претърпя значителна еволюция, която достигна кулминация чрез открита заплаха за интервенция на валутните пазари. В този смисъл, както се изразиха някои анализатори, прага на изненада в негативна посока е поставен доста високо в момента и трудно бихме могли да очакваме коментар, който незабавно да изпрати австралиеца към ново понижение. Очевидния канал през, който RBA може да  продължи влиянието си върху валутата са лихвените проценти и формирането на пазарните очаквания по отношение на тях.

 

EUR: кроса изглежда без собствен живот в момента с рейндж 1,3550 и 1,3627.

GBP: паунда е на нов мултигодишен максимум днес, продължава да се търгува стабилно и стратегията би трябвало да бъде покупка при низходяща корекция.

AUD: рано тази сутрин австралиеца отвори с гап и излезе над 0,9150 областта, но доста неубедително към момента. Пазара изглежда доста къс и заседанието на RBA може да се окаже основа за short squeeze към 0,9200, където късите позиции отново ще бъдат актуални.

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s