„Момент на панически ужас, а впоследствие само спокойствие“…

Момент на „панически ужас”, а впоследствие само спокойствие. Така пресилено разбира се, може да се опише вчерашната сесия поне що се касае до търговията с еврото. Първоначалния натиск върху единната валута след данните за GDP на САЩ оставиха малко следа върху котировките щом „Супер Марио” започна да говори. Краткото обобщение на Q&A сесията му трябва да включва незначителната ревизия на очакванията за растежа в посока нагоре и слаба ревизия на прогнозите за инфлацията в посока надолу. Ясната позиция на Драги, че на този етап не се предвиждат никакви допълнителни мерки, като LTRO/QE се подчертава от факта, че дискусията в рамките на ЕСВ по отношение на депо лихвата е била „кратка”. Още нещо, внимателно слушах въпроса по отношение на еврото, на което беше даден отговор в смисъла на: валутния курс е само една от макро променливите, които се анализират, но не е изричен таргет в светлината на монетарната политика. Всичко това доведе до рязко поскъпване на еврото от около 1,3550 до 1,3650 където активността всъщност бързо падна до точката на „абсолютната нула”.

Днес разбира се, всичко зависи от Non farm payrolls, изключително трудно е да се държат позиции в очакване на данните поради естествения им волатилен характер, но все пак отправната точка е консенсуса за 180К.

През последните дни убедеността на пазара изглежда „охладня” имайки предвид интереса да се покрият част от дългите долари. Fixed income пазарите, обаче запазват ангажираността си с tapering хипотезата, както се вижда от доходността по 10 годишните трежърита ,  в унисон се търгуват и индексите като S&P500  например.

Фигура 1. US 10Y yield; S&P500; USDJPY

payrolls

Source: Bloomberg

 

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s