Buy the rumor sell the fact….

11:00

Buy the rumor sell the fact…. това изглежда отразява най-коректно ценовите колебания в края на миналата седмица. Инвеститорите получиха очаквания резултат от payrolls, но достатъчно близо, за да оправдае устойчиво поскъпване на долара. В действителност освен горното клише пазара вероятно „влезе” в данните по-скоро дълъг в долари, самите цифри от една страна позволяват FOMC да продължи дебата за asset purchase програмата, но от друга страна това да се случи по възможно най-безболезнения начин, така че да не навреди на цените на активите. А на необходимостта от подхода на „кадифената ръкавица” едва ли някой може да противоречи, бегъл пример за потенциалните рискове е динамиката на US 10Y yields от лятото, когато темата беше изведена за първи път на преден план. Един безпристрастен поглед върху QE ефектите от страна на Bank of England също не оставя съмнение, че ФЕД ще направи всичко възможно пазарите да започнат да възприемат tapering-a, като необходимост, за да ограничи ефектите върху цените на стоките и активите очаквани от BoE на Фигура 1.

Фигура 1.

BoE

Гледайки в по-непосредствен план US 10Y yields в петък демонстрираха нестабилно поведение срещу важни нива, което би могло да окаже натиск върху долара на индексна база.

Фигура 2. US 10Y yields

us 10y

Source: Bloomberg

 

Тук трябва да добавя че т.нар. seasonal factors са негативни за американската валута през декември и вероятно обясняват защо натиска остава така очевиден на фона на предполагаща друго развитие фундаментална картина.

EUR: еврото се търгува срещу горната граница на седмичния си канал, като пробива тук оставя малко нива преди максимумите малко над 1,3800 областта.

GBP: паунда остана на заден план през последните дни, но тук картината остава без промяна- стабилността срещу 1,6300 областта изглежда солидна и щом кроса с еврото отново намери продавачи тренда ще се възобнови.

AUD: 0,9000 отказва да се предаде, но „посланието” на RBA е категорично- австралиеца трябва да поевтинява. Стратегията би трябвало е да се продава всеки опит запоскъпване.

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс. Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Buy the rumor sell the fact….

  1. Catrice каза:

    That’s an expert answer to an instteering question

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s