The GREAT Britain Pound….

10:50

Стерлинга отново е „звездата на шоуто” през настоящата седмица, след относително умерения старт на търговията видяхме рязко поскъпване към максимумите 1,6440, а рано през азиатската сесия и пробив над тях.  Индустриалната продукция е на фокус днес, като поредицата от позитивни данни вероятно ще се запази и би трябвало да е достатъчна, за да потвърди стабилността на паунда до заседанието на FOMC през следващата седмица. Карни предложи някои коментари през Блумбърг, изразявайки предпазлив оптимизъм за икономиката и подчертавайки някои ценови рискове особено в сектора  на недвижимите имоти /наблюдаване и управляване на рисковете там/. Изключвайки UK – IP има малко какво да се очаква в непосредствен план, което предполага пазар, движен от позиционирането и портфейлните потоци. Именно последните са набедения виновник за стабилността на еврото през последните седмици, а AQR-a на банковата система наближава. Едва след като репатрирането на активи към Еврозоната приключи и сезонните фактори започнат губят влияние можем да очакваме еврото да попадне под сериозен цикличен натиск /без разбира се да подценяваме възможността FOMC да предложи нещо различно на вниманието ни само след няколко дни/.

Yield-a по 10 годишните трежърита остава нестабилен, a това не е добра основа за поскъпване на долара…

Фигура 1. US 10Y Yields

us 10y

Source: Bloomberg

EUR: еврото продължава да демонстрира стабилно поведение на фона на всичко което сме коментирали за фундамента през последните седмици. Това оставя чувството че пазара е позициониран в грешната посока /разбирай в къси евро/ и слабата страна изглежда е в посока нагоре.

GBP: стабилност и фундаментална подкрепа, IP днес може да внесе смущения в тренда, но, като цяло позитивния тон остава валиден.

AUD: консолидира след non farm payrolls, но стратегията остава без промяна да се продават опитите за поскъпване за пробив под 0,9000.

Реклами

About Kiril Garchev Head of Trading and Brokerage

Head of Bulbrokers Treasury operations
Публикувано на Форекс и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s